4 manieren om te beginnen met beleggen

Investeren kan lastig zijn als je jong bent, overrompelt en je studentenschuld oploopt. We spraken met beursdeskundige Rodney Hobson die uitlegde hoe te beleggen, zelfs als je niet veel geld hebt!

Beleggen houdt contant geld opzij om te groeien in ‘reële termen’ – dat wil zeggen, uw geld accumuleert sneller dan inflatie (de stijgende kosten van goederen en diensten), zodat u uiteindelijk beter af bent dan voorheen.

Hoewel beleggen de reputatie heeft riskant te zijn, gaat extra bijverdienen met beleggen niet over gokken – er is een verschil tussen financiële planning en snel rijk worden. Hoe groter de potentiële onmiddellijke beloningen lijken te zijn, hoe groter het risico om weggevaagd te worden.

Contant op de bank

Het lijkt een veilige optie, omdat je precies weet wat je hebt, maar contant geld zelf is geen geweldige investering – vooral gezien de jammerlijk lage rentetarieven die banken en bouwverenigingen betalen. Rentetarieven zijn zelden hoger dan inflatie, wat betekent dat uw geld eigenlijk altijd waarde verliest.

Als u geen zin hebt in risico of een langetermijnplan overweegt, zet het dan zeker op een spaarrekening (kies voor een belastingvrije contante ISA ) om wat rente te krijgen. Vaststelling voor drie of vijf jaar geeft u de hoogste rentetarieven, maar houd er rekening mee dat u er geen toegang toe hebt voor de periode, en u kunt verliezen als de rentetarieven verbeteren.

Investeer in antiek, kunst, wijnen en verzamelobjecten

Collectables kunnen vrij goedkoop zijn, dus ze zijn een betaalbare vorm van investering voor mensen met beperkte middelen en je kunt leren terwijl je verder gaat. Maar als je denkt dat het een gemakkelijke weg naar rijkdom is, heb je waarschijnlijk te veel Cash op zolder gezien.

Investeren in verzamelobjecten levert geen direct inkomen op en is volledig afhankelijk van iemand die u meer betaalt dan de items u kosten. Er is ook het toegevoegde voorbehoud dat mode komt en gaat, dus wat vandaag zeer wenselijk is, kan volgend jaar passé zijn.

Zet uw geld in onroerend goed

De beste investering voor de meeste mensen, en die u moet doen zodra uw inkomen het toelaat, is om uw eigen huis te kopen.

Historisch gezien stijgt de waarde van woningen sneller dan inflatie en op een dag kunt u de hypotheek afsluiten. De huurprijzen stijgen jaar na jaar en je zult altijd ergens moeten wonen.

Als u eenmaal op de onroerendgoedladder bent, kunt u naar duurdere woningen klimmen naarmate uw inkomen verbetert. Als belegger kunt u een stap verder gaan met buy-to-let, bezit van onroerend goed dat inkomsten oplevert en waarde in waarde verhoogt.

Kijk in obligaties

Overheden en bedrijven lenen geld en geven IOU’s uit. Die uitgegeven door de Britse overheid staan ​​bekend als gelten omdat de certificaten vroeger bladgoud hadden om beleggers gerust te stellen hoe veilig ze waren. U kunt gelten (rechtstreeks of als onderdeel van een fonds) en aandelen kopen via een makelaar.

Ze hebben een gegarandeerde rentevoet en – meestal – een datum waarop ze worden afgelost, waarbij de lener ze terugkoopt tegen de volledige prijs, de nominale of nominale waarde.

Heeft u meer tips nodig over simpel geld verdienen? Bezoek Vuljespaarpot.nl

Please follow and like us:
Pin Share