Wat gaat er dit jaar allemaal veranderen in de wereld?

Wat valt er over het afgelopen jaar te zeggen? Als er iets te zeggen valt, is de status-quo alleen maar verder gegaan. Er is geen authentieke vooruitgang geboekt in de strijd tegen de klimaatverandering, de plaag van het geweld is alleen maar toegenomen, de rijken zijn rijker geworden, terwijl de massa’s blijven wegkwijnen in de hoop dat de dingen zullen veranderen maar nooit zullen gebeuren. Ja, mensen 2019 kunnen niet velen van ons zeggen dat het een heel goed jaar was.

Dit jaar gaat er enorm veel veranderen voor Daphne

In dit nieuwe jaar staat de mensheid op een kritiek punt. Een presidentiƫle verkiezing is in aantocht. Veel hoop en dromen hangen in de weegschaal. Maar als we terugblikken op elk nieuw jaar, brengt dat een gevoel van optimisme met zich mee dat we pas halverwege in de steek worden gelaten. Ze zeggen dat de tijden veranderen. Nou, dat zijn ze tot op zekere hoogte. Voor ontelbare miljoenen mensen is het gewoon weer een jaar waarin niets echt verandert. De kans dat de dingen in 2020 zullen veranderen is niet erg groot. Want de meeste mensen in de wereld zijn in hun overlevingsstrijd vervuld van stilzwijgen. Het scherpe contrast van een andere dag in het paradijs voor sommigen tot de miljoenen waarvan de stemmen nooit gehoord worden, is onthutsend. Oh! zeker weten dat we hun gezichten zien, maar te vaak zijn ze gewoon vergeten zielen als we de andere kant op kijken.

Hoe denkt Daphne over de ontwikkelingen in de komende jaren?

In het denken over deze tijd van het jaar heeft het materialisme van onze maatschappij te veel van ons verblind. De empathie en gemeenschap voor iedereen is vervangen. Vervangen door de veranderende tijden die datgene wat Charles Dickens in “The Christmas Carol” heeft uitgedragen aan de kant hebben geschoven. Voorbij zijn de attributen die het kerstseizoen maakten, waar die gemeenschap, medeleven en welwillendheid het beste van ons naar boven haalde.

Er is de afgelopen jaren veel veranderd in het leven

Vandaag de dag is die geest van het seizoen verdord op die wijnstok van zoveel gemiste kansen die zijn ontstaan uit te veel misplaatste ideologieƫn. En, zoals we in de hele geschiedenis hebben gezien, heeft de heerschappij van de oligarchie die vandaag de dag bestaat, alleen maar een storm van onrechtvaardigheid veroorzaakt die zich over de hele wereld verspreidt. Waar onrechtvaardigheid is, zien we de travesties en tragedies die zich vandaag de dag afspelen. Misschien kunnen ze, als ze terugkijken op het jaar 2020, zeggen dat het een heel goed jaar was.

Please follow and like us:
Pin Share