Wat zijn de beste telefoon camera’s van dit moment en hoe kun je hier op inspelen bij het kiezen van een camera

Terwijl de meeste standaard 35 mm-camera’s en point and shoot-camera’s veel instellingen hebben om het maken van foto’s nauwkeuriger te maken, zijn de huidige smartphones die ook point and shoot-camera’s bieden, geen probleem als het gaat om speciale instellingen.

Er zijn enorm veel verschillende camera’s beschikbaar op de markt

Zo zijn er bijvoorbeeld veel point and shoot telefooncamera’s met zowel speciale voorinstellingen als handmatige instellingen voor het maken van foto’s op elk moment van de dag en in alle weersomstandigheden. Met de smartphone camera’s – zoals het slimme HTC Droid DNA-model – kan de fotograaf of mobiele telefoongebruiker zaken als belichting, contrast, beeldverzadiging, beeldscherpte en zelfs de eeuwenoude term ‘witbalans’ voor fotografie sorteren.

Bovendien maakt de witbalansfunctie op de meeste smartphone-camera’s van topkwaliteit het mogelijk om onrealistische kleurzweem te verwijderen, zoals bij de meeste standaardfilmcamera’s het geval is.

Punt en opname is beter, kijk goed naar de camera’s die je wil gebruiken

De schoonheid van de hedendaagse high-tech smartphones – voor point en shoot foto’s – is de juiste camera witbalans functies die helpen bij het omzetten van de koelte of warmte van wit licht dat onze menselijke ogen zien tijdens het fotograferen.

  • Bovendien zijn de voordelen van smartphonefotografie voor point-and-fotografie gekoppeld aan de eliminatie van lelijke kleurzweem die de neiging heeft om te verschijnen op foto’s die zijn genomen met een standaardfilmcamera of een niet-telefooncamera voor point-and-shoot-fotografie.
  • Uiteindelijk is het bewezen dat smartphone-camera’s veel efficiënter en betrouwbaarder zijn als het gaat om witbalansfuncties die onrealistische kleuren zoals harde blauwe en groene zettingen verwijderen.

Tegenwoordig werken oude fotograven met verschillende materiaal

Zo zijn er vandaag de dag veel oude fotografen die met hun smartphone camera’s de witbalans beter begrijpen dan wanneer ze standaard point and shoot camera’s gebruiken. Ook wijzen de fotografen op zaken als rode ogen-detectie – dat is standaard bij de meeste mobiele telefooncamera’s – als een echt pluspunt als het gaat om het maken van foto’s tijdens het verjaardagsfeestje van een kind of een andere gebeurtenis waarbij veel mensen binnenin moeten worden gefotografeerd.

Speciale instellingen en maak smartphone camera’s slim

Fotografen uiten vaak hun frustratie bij het maken van foto’s met een standaard point en shoot camera’s omdat de meeste niet dezelfde coole instellingen hebben als hun smartphone-camera’s.

  • Een nieuwe iPhone heeft bijvoorbeeld speciale modi voor fotografiescènes die zorgen voor krachtigere en fantastischere beelden. De instellingen van de cameratelefoon omvatten instellingen voor het maken van portretten, het gladstrijken van de huid, vuurwerk en sneeuwscènes en zelfs voor het detecteren van glimlachen en oogknipperen.
  • Topfotografen maken op hun beurt de grap dat veel van de hedendaagse hightech-smartphone-camera’s hun werk niet alleen gemakkelijker maken, maar ze mogelijk op een dag vervangen als fotografen.
Please follow and like us:
Pin Share