Dow Jones Futures: Apple, Tech Titans leiden beursrally; Tesla op belangrijke niveaus

Dow Jones-futures gingen donderdagochtend omhoog, terwijl S&P 500-futures bescheiden stegen en Nasdaq-futures stevig klommen. De beursrally markeerde woensdag de tijd voor een tweede sessie op rij, toen de Schatkist de plannen voor belastingverhogingen van Biden uiteenzette. Koers Air france klm gaat omhoog.

 

Maar Apple-aandelen claimden het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen, terwijl Amazon.com (AMZN) en Nvidia (NVDA) verder boven hun 50-dagengrens uitkwamen. Microsoft (MSFT), Facebook (FB) en Google-ouderalfabet (GOOGL) bleven vooruitgang boeken.

 

Het aandeel Apple steeg met 1,3% tot 127,90, waarmee de lijn van 50 dagen werd teruggevorderd. Het aandeel Amazon steeg met 1,7% en klom omhoog aan de rechterkant van de consolidatie na het heroveren van de 50-dagen-lijn op maandag. Nvidia-aandelen klommen met 2% en schoven omhoog aan de rechterkant van een bekerbasis nadat ze vorige week boven de 50-dagen waren gestegen. Microsoft klom 0,8%, Google 1,35% en Facebook-aandelen 2,2%, allemaal nog in koopbereik van de uitbraken van maandag.

 

 

Het wereldwijde chiptekort treft enkele MacBooks en iPads, meldde Nikkei donderdag. Maar AAPL-aandelen stegen ongeveer 1% in de premarket, samen met al deze technische megacaps.

 

Ondertussen viel het Tesla-aandeel, dat de afgelopen dagen opwaartse weerstand in de gaten had gehouden, woensdag terug naar een belangrijk ondersteuningsgebied. Tesla (TSLA) duwt de leveringen van zijn vernieuwde Model S en Model X verder terug, nadat het in het eerste kwartaal geen luxe elektrische voertuigen had geproduceerd. BAM koers aandeel is verkocht.

 

De rally op de aandelenmarkt vertoonde weinig beweging in de grote indices, waarbij techreuzen enige steun boden. De small-cap Russell 2000 ondermijnt echter de belangrijkste niveaus.

 

Microsoft, Nvidia en Google-aandelen staan ​​op IBD Leaderboard. GOOGL-aandelen staan ​​op SwingTrader. Microsoft-aandelen staan ​​op IBD Long-Term Leaders. Tesla-aandeel staat op de IBD 50.

 

Details van het Biden-belastingplan

Het ministerie van Financiën heeft meer details vrijgegeven over het belastingplan van Biden. President Joe Biden roept nog steeds op tot een verhoging van het federale vennootschapsbelastingtarief van 21% naar 28%. Maar een voorgestelde minimumbelasting van 15% op bedrijven, bedoeld om ervoor te zorgen dat bedrijven als Amazon enige belasting betalen, zal van toepassing zijn op bedrijven met meer dan $ 2 miljard aan jaarinkomen, in plaats van $ 100 miljoen. Dat zal het aantal getroffen bedrijven beperken tot slechts 45, schat de Schatkist, tegenover 1.100 onder de drempel van $ 100 miljoen.

 

Ondertussen zei president Biden woensdag dat hij bereid is een compromis te sluiten over de omvang van de verhoging van de vennootschapsbelasting, aangezien senator Joe Manchin, D-W.Va., En veel bedrijven bezwaren maken.

 

Toch zou Wall Street kunnen evolueren van het prijzen van de boost van Biden’s nieuwe bestedingsplan van $ 2,25 biljoen naar het tellen van de kosten van belastingverhogingen op de bedrijfswinsten. Ook wordt er meer aandacht besteed aan het relatief kleine aandeel van de infrastructuuruitgaven in het infrastructuurplan.

 

Fed Meeting Minutes Stress Geen beweging om aan te halen

Beleidsmakers van de Federal Reserve zeiden dat het “enige tijd” zal duren voordat ze beginnen met het afschaffen van agressieve monetaire maatregelen om de economie te ondersteunen, en zullen ruim van tevoren communiceren over eventuele stappen. Dat blijkt uit nieuw vrijgegeven notulen van de Fed-vergadering in maart. Dat is wat Fed-chef Jerome Powell en de meeste beleidsmakers hebben gezegd, zelfs nu het economische herstel aantrekt.

 

Dow Jones-futures waren iets boven de reële waarde. S&P 500-futures gingen 0,4% vooruit. Nasdaq 100-futures stegen 0,8%. Russell 2000-futures stegen met 0,9%.

 

Onthoud dat actie van de ene op de andere dag in Dow-futures en elders niet noodzakelijkerwijs leidt tot daadwerkelijke handel tijdens de volgende reguliere beurssessie.

 

Sluit u aan bij IBD-experts die bruikbare aandelen analyseren tijdens de beursrally op IBD Live.

 

Coronanieuws

Het aantal gevallen van coronavirus bedroeg wereldwijd 133,84 miljoen. Covid-19-sterfgevallen overtroffen 2,90 miljoen.

 

Het aantal gevallen van coronavirus in de VS heeft 31,63 miljoen bereikt, met sterfgevallen boven de 571.000.

 

Stock Market Rally woensdag

De beursrally kende opnieuw een rustige sessie op de grote indices, hoewel small-caps en veel toonaangevende aandelen zich terugtrokken.

 

De Dow Jones Industrial Average steeg een fractie tijdens de beurshandel van woensdag. De S&P 500-index klom 0,15%. De Nasdaq-composiet daalde 0,1%. De Nasdaq 100 klom 0,3% en naderde recordhoogtes.

 

Apple-aandelen en Microsoft zijn Dow Jones-componenten. Het zijn ook S&P 500- en Nasdaq-aandelen, samen met Amazon-aandelen, Facebook, Google en Nvidia – en Tesla.

 

Maar small-caps hadden het moeilijker. De Russell 2000 daalde 1,6%, onder zijn voortschrijdend gemiddelde van 21 dagen en 50 dagen.

 

Toonaangevende aandelen trokken zich ook terug.

 

Bij de beste ETF’s daalde de Innovator IBD 50 ETF (FFTY) 1,2%, terwijl de Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) 2,1% daalde. De iShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) daalde met 0,2%, met MSFT-aandelen de belangrijkste IGV-positie. De VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) daalde 0,2%. Nvidia-aandelen zijn een belangrijk onderdeel van SMH.

 

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) trok zich 0,8% terug. Global X U.S. Infrastructure Development ETF (PAVE) en U.S. Global Jets ETF (JETS) verloren beide 1%.

 

Meer reflecteren-speculatieve verhaalaandelen, ARK Innovation ETF (ARKK) daalde 3,4% en ARK Genomics ETF (ARKG) 2,4%. Tesla-aandelen zijn de grootste deelneming in de ETF’s van ARK Investments.

 

Tesla voorraad

Het aandeel Tesla daalde met 3% tot 670,97 en sloot net boven het 21-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde. Maandag sprong Tesla boven de 21-dagen, maar stuitte op weerstand op de 10-weekgrens en net onder de korte-termijnpieken in maart.

 

Mensen die eerder dit jaar een vernieuwde Model S of X hebben besteld, zien dat de leverdata worden verschoven van april-mei naar mei-juli. Eind januari zei CEO Elon Musk dat de vernieuwde Model S en X in productie waren, met de levering van de nieuwe S-sedan in februari. Maar er werden in het eerste kwartaal geen nieuwe Model S- of X-voertuigen geproduceerd.

 

Eind woensdag meldde CNBC dat Tesla klanten heeft terugbetaald voor dubbele facturering voor hun EV-aankopen vorige maand. Het stuurde een verontschuldiging per e-mail met een tegoed van $ 200 bij Tesla’s online winkel.

 

Terwijl TSLA-aandelen zijn 21-dagen hebben getest, zijn de technische aspecten niet veel veranderd. Op een goede dag zou de EV-gigant de recente hoogtepunten testen of overtreffen.

 

De aandelen zijn licht gestegen in de premarket van donderdag.

 

Maar nogmaals, Tesla-aandelen zijn een manier om er echt sterk uit te zien.

 

Toch zag Tesla er woensdag veel beter uit dan de Chinese EV-rivalen. Nio (NIO) verloor 6,8% en Xpeng (XPEV) 7,9%. Li Auto (LI), dat plannen aankondigde voor een uitgifte van converteerbare obligaties van $ 750 miljoen, daalde met 13%.

 

 

Marktanalyse

 

De beursrally bewoog zijwaarts voor een tweede sessie op rij. Na enkele dagen van solide winsten is het gezond dat de belangrijkste indices en leidende aandelen winsten verteren.

 

Aandelen zouden de pauze kunnen gebruiken om handvatten op hun basis te vormen of te consolideren in de buurt van recente kooppunten. De Nasdaq en Nasdaq 100 lijken inderdaad handvatten te vormen. De terugtocht van de Russell 2000 onder de belangrijkste niveaus was niet geweldig, hoewel hij nog steeds midden in zijn recente bereik zit. Russell 2000-futures suggereren dat small-caps zich op donderdag zullen herstellen.

 

Toonaangevende aandelen trokken zich over het algemeen terug, maar zien er nog steeds goed uit.

 

Het marktleiderschap blijft breed, maar specifieke winnaars verschuiven om de paar dagen. Op dit moment nemen tech-titanen het voortouw na enkele maanden consolidatie. Volgens MarketSmith-analyse staan ​​de aandelen van Microsoft, Google en Facebook allemaal op recordhoogtes en bevinden ze zich nog steeds in koopzones. Amazon-aandelen en Nvidia zijn niet ver van kooppunten, terwijl Apple-aandelen nog wat werk te doen hebben.

 

Koop niet verlengd. Misschien ben je daarmee weggekomen tijdens de krachtige rally van april-september, maar in het huidige klimaat kunnen aandelen grote terugval zien.

 

Concentreer u niet te veel op een bepaalde groep of marktsegment. Profiteer van de brede marktrally om rendement te genereren en tegelijkertijd aandelen- of sectorspecifieke risico’s te beperken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
Pin Share